"Вони дуже ревно ставляться до України": Боровик розповів, хто не хоче бачити нас у космосі (відео)

За словами експерта, клуб "космічних країн" не зацікавлений в такому конкуренті, як українські розробники.

Фото: Слово і Діло.Більшість якісних космічних технологій, розроблених в Україні, вже давно продані за кордон. Про це ефірі ObozTV експерт з енергетичних питань Валерій Боровик, передають Патріоти України.

"Дуже гостро стоїть питання про корпоратизацію, про допуск інвесторів до права власності. Природно, щоб зберегти технології, потрібно створити правильну юридичну основу, щоб ці технологи "не втекли". Але, відверто кажучи, все, що потрібно, вже вивезли. І в Китай вивезли, і в інші країни", - вважає експерт.

За словами Боровика, клуб "космічних країн" не зацікавлений в такому конкуренті, як українські розробники.

"Фактично Україну на космічній мапі світу ніхто бачити не хоче. Ні наші "партнери" американці, ні французи, німці, італійці і т.д. Особливо французи. Вони дуже ревно ставляться до України. Їм краще, щоб тут було голе поле, ніж ті технології, які дешевше їхніх і якісніші", - підсумував він.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 3 травня

п’ятниця, 3 травень 2024, 7:05

3 травня за новим церковним календарем згадують мучеників Тимофія і Мавру, а також відзначають день пам'яті ікони Божої Матері Успіння Києво-Печерська. Цього ж року на 3 травня випала Велика п'ятниця Страсного тижня. Про традиції та прикмети 3 травня, ...