Все згадаємо новітнім вандалам: Окупанти спиляли в Криму останню 200-річну секвою

У Сімеїзі розгорівся скандал навколо спиляної 200-річної висохлої секвої, посадженої засновником селища Сергієм Мальцовим, в парку санаторію «Піонер».

Фото: РЕ.У Сімеїзі розгорівся скандал навколо спиляної 200-річної висохлої секвої в парку санаторію «Піонер». Місцеві жителі кажуть, що ліквідація велетня пов'язана зі швидким продажем санаторію. Багаторічне дерево визнали сухостоєм, але спиляний стовбур виглядає здоровим, передають Патріоти України.

Секвойю спиляли два дні тому робітники, викликані директором санаторію «Піонер». Перед цим чиновники з Сімеїзу намагалися отримати в міськраді Ялти дозвіл на вирубку унікального дерева, але відповідальні за екологію депутати відмовилися підписувати документ. Тому директор пішов іншим шляхом. У селищі це викликало шок.
Сімеїзський дитячий санаторій «Піонер» займає безцінну землю - в субтропічному реліктовому лісі біля самого моря, біля скелі «Діва». Біля санаторію розташована природна морська заводь, в якій навіть в сильний шторм немає хвиль. Оцінювачі не беруться скласти справедливу ціну цієї унікальної землі. Біля одного з корпусів санаторію «Піонер» і росла ця гігантська 200-річна секвойя. Протягом останніх п'яти років вона простояла сухою: за останні 20 років в Сімеїзі загинуло 3-4 таких дерева.
Але спиляна секвойя була особливою. Вона росла біля будинку засновника Сімеїзу Сергія Мальцова, і була ним посаджена. Дерево по суті є одним із символів діяльності сім'ї Мальцових.
Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...