Втратили все і пішли на фронт: Вражаюча історія подружжя з Донецька, яке захищає Україну від терористів (відео)

Подружжя з Донецька, яке через окупацію втратило квартиру, бізнес та непогані статки, вже майже чотири роки живе на фронті.

Фото: politinfo.com.ua.Подружжя з Донецька, яке мало квартиру, бізнес та непогані статки, вже майже чотири роки живе на війні. Будинок розбитий снарядами, бізнес заморожений. Але вони не бідкаються, а більше за все хочуть перемогти та звільнити свій Донецьк, передають Патріоти України з посиланням на 24 Канал.

Боєць із позивним "Гайдук" воює з 2014-го року. Спочатку був легендарний батальйон "Донбас", з яким пройшов звільнення Попасної та Лисичанська, потім страшний "Іловайський котел". А от раніше далекого 2013-го року, згадує донеччанин, не підтримував Майдан. До певних подій.

"Після того, як сталося це побоїще студентів "товаришами" з "Беркуту", я різко змінив свою думку", – згадує військовослужбовець батальйону "Донбас-Україна" ЗСУ.

Але далі події почали розвиватися ще стрімкіше. І в рідному Донецьку "Гайдук" побачив незрозумілі прапори та невідомих йому людей, які вимагали "рузького міра".

"Дуже багато було автобусів з Ростову. Їх було сотні. Ніхто нехай не бреше, що було п'ять-десять, їх були сотні", – запевняє "Гайдук".

Почалася війна. Це зараз цього чоловіка знають чи не всі терористи. А тоді, на початку бойових дій, "Гайдука" взагалі не хотіли нікуди брати.

"У військоматі, СБУ, всіх структурах пропонував свою допомогу. Мені казали: "Дядя, йди додому, без вас розберемося. Що ви тут надумали? У нас все під контролем. У вас не призовний вік", – розповів військовий.

Тоді "Гайдуку" було 53 і взяли його тільки у батальйон "Донбас". Зараз він продовжує службу в 46-му батальйоні спеціального призначення "Донбас-Україна", що боронить Світлодарську дугу. Служить тут і його дружина. Вона приєдналась у 2015-му році. У 14-му ще жила в окупованому Донецьку.

"Морально там було дуже погано. Я ні з ким не спілкувалась. Тільки з "Гайдуком" по телефону", – зазначила військовослужбовиця батальйону "Донбас-Україна" ЗСУ Світлана Стребіж.

Але потім у квартиру, де мешкала пані Світлана, прилетів снаряд. Подружжя каже, що то стріляли самі бойовики, адже в їхньому районі передової не було. Пані Світлана пішла до чоловіка в батальйон. Пізніше саме під час оборони України в холодних окопах жінка і захворіла. Їй діагностували онкологічне захворювання. Світлані вже зробили одну операцію, проте у київському госпіталі вирішили відправити її на реаблітацію, як не дивно, за місцем проживання.

"Просто виписали довідку про реабілітацію за місцем проживання. А це окупована територія. Тому я приїхала у військову частину "на реабілітацію", – сказала військовослужбовиця.

Подружжя втратило рідний дім, але вірить, що це тимчасово. Бо хто, як не ці військові та їхні побратими, щодня дають відсіч загарбникам, готуючись звільняти окуповані міста та села.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Києві під час занять у школі обвалилась стеля (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:30

У спеціалізованій школі №155 у Києві під час занять обвалилася підвісна стеля. Ніхто не постраждав. Про це повідомляє Telegram-канал "Реальний Київ", передають Патріоти України. Учні, сидячи на уроках, почули гучний гуркіт з коридору. На щастя, на той ...

Перемога прийде не просто як воєнний тріумф: У карпатського віщуна знайшли пророцтво про закінчення війни в Україні (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:15

У 2024 році відбудеться вирішальна битва, яка призведе до завершення війни, настання миру та процвітання в Україні. Про це розповів старець Єремія із Карпат, передають Патріоти України. "Настане рік 2024 і в цьому році зійде зоря нової надії. Військо У...