"Ви своїх покидьків приберіть з України, а далі ми з вами будемо говорити" - Яценюк розповів, як спілкувався з Кремлем у 2014 році

За словами екс-прем'єра, під час першої розмови з російським прем'єром він закликав його повернути війська РФ «в бараки у зону постійної дислокації» і припинити порушення міжнародного права.

Фото: РБК-Україна.Колишній прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк розповів, що в 2014 році, після введення російських військ до Криму, йому двічі дзвонив прем'єр-міністр Російської Федерації Дмитро Медведєв. Дану заяву політик зробив в Оболонському районному суді Києва, виступаючи як свідок у справі за обвинуваченням у державній зраді екс-президента України Віктора Януковича, передають Патріоти України з посиланням на "Обозреватель".

За словами Яценюка, під час першої розмови з російським прем'єром він закликав його повернути війська РФ «в бараки в зону постійної дислокації» і припинити порушення міжнародного права.
«Якщо є які-небудь питання, що стосуються наших двосторонніх відносин, ми їх готові дискутувати. Але незаконна анексія і напад на Україну, це те, що порушує міжнародне право і підриває наші двосторонні домовленості», - сказав він.
Яценюк зазначив, що другий дзвінок Медведєва був «дивним», оскільки російський прем'єр хотів обговорити розвиток економічних відносин між країнами.
За словами екс-прем'єра, він заявив російському колезі: «Ви своїх покидьків приберіть з України, а далі ми з вами будемо говорити про соціально-економічні аспекти».
Політик підкреслив, що ініціатором дзвінків був Медведєв.
Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни готують наступ на кількох напрямках: Військовий експерт назвав дату "Х"

четвер, 18 квітень 2024, 21:45

Російські окупанти готують новий наступ у 2024 році, проте він проходитиме у другій половині року, після "інавгурації" Путіна. Про це в ефірі "Апостроф TV" заявив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко, передають Па...

Вперше в Україні: В Одесі засвітився екстремальний спорткар Maserati (фото)

четвер, 18 квітень 2024, 21:33

В Одесі нещодавно помітили унікальне авто італійського бренду. Вулицями Одеси проїхала Maserati Corse 2020 – автомобіль з нової ери Мазераті, ціна якого може стартувати від 220 000$. Про це повідомляє topgir, передають Патріоти України. Зауважується, щ...