Знайомі всі обиччя: Перевірку статків кого з топ-політиків НАЗК відверто спустило на гальмах - час сплив

Перевірка виявила факти порушення встановленого механізму аналізу департаментом декларацій чиновників.

Фото: nazk.gov.ua.

Нацагентство з питань запобігання корупції дійсно уникало перевірок декларацій вищих посадових осіб держави. Це випливає з довідки за результатами перевірки стану організації роботи в департаменті фінансового контролю і моніторингу способу життя, яка потрапила в розпорядження "Української правди", передають Патріоти України.

Згідно з документом, перевірка виявила факти порушення встановленого механізму аналізу департаментом декларацій чиновників.
Так, в лютому-травні 2017 року НАЗК призначили повні перевірки декларацій за 2015 і 2016 роки міністра фінансів Олександра Данилюка, нардепів-радикалів Олега Ляшка та Андрія Лозового, депутата з "Оппоблока" Євгена Балицького, нардепа з "Самопомочі" Олени Сотник, а також чиновниці Державної судової адміністрації Світлани Павлюк.
Однак, як зазначається в довідці, особи. відповідальні за перевірки всіх цих декларацій, крім Балицького, не звернули жодного запиту щодо отримання відомостей, необхідних для такої перевірки - ні з реєстрів, ні з баз даних, ні з інших джерел.
Аналіз роботи НАЗК показав, що терміни перевірок вищезазначених звітів про доходи минули, проте рішення про їх результати так і не були прийняті.
Також в довідці зазначається, що під час відповідних перевірок агентство не застосовувало автоматизовану систему моніторингу відповідності витрат декларантів отриманим ними доходів, що негативно вплинуло на якість аналізу і його тривалість.
Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Затримання заступника Шойгу – це негативний сигнал для нас, - Вадим Денисенко

четвер, 25 квітень 2024, 0:30

"Затримання заступника Шойгу. Чому це негативний сигнал для нас", - пише політолог Вадим Денисенко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "1. Затримання такого рівня не могло бути проведене без погодження з ...

"Стоило мне лишь один раз вы*бать овцу… ": Іван Яковина дотепно пояснив, ким став Путін для Єльцина

четвер, 25 квітень 2024, 0:15

"Ельцин много всего хорошего хотел сделать, а в начале своего срока даже кое-что сделал. Но запомнится он тем, что буквально за руку привел Путина в свой кабинет и посадил его на трон", - пише російський опозиційний журналіст Іван Яковина на своїй стор...