Вихідних у нардепів стане менше: Княжицький розповів, які дні можуть стати робочими

Нардеп уточнив, що у законопроекті не йдеться про релігійні свята.

Фото: 24 Канал.В Україні слід скасувати практику оголошення понеділка вихідним днем в разі, якщо те або інше свято випадає на суботу чи неділю. Таку думку "Обозревателю" висловив народний депутат України (фракція "Народний Фронт"), глава Комітету ВРУ з питань культури та духовності Микола Княжицький, передають Патріоти України.

Говорячи про доцільність прийняття законопроекту, що скорочує кількість святкових днів в Україні до десяти, він зауважив: "Чи буде він прийнятий, я не знаю - це залежить від того, чи будуть голоси в сесійній залі. Але коли ми святкуємо понеділок після свята, якщо воно випадає на вихідний - очевидно, ми втрачаємо робочий час, і це не має жодного сенсу. Тому такі рішення я повністю підтримую".

Нардеп уточнив: не йдеться про релігійні свята, Різдво, Трійцю та Великодень. "Законопроект говорить не про ці свята, а про випадки, коли на вихідний день випадає 1 травня, 9 травня, День Конституції або День незалежності. Зараз в таких випадках понеділок оголошується вихідним. Інститут національної пам'яті пропонує це скасувати".

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...