"Високоточні потрапляння ракет - вагомий аргумент для стримування російського агресора", - Порошенко показав випробування нової зброї (відео)

За словами президента випробування довели, що Україна вже має зразки сучасного озброєння власного виробництва.

Фото: Експрес-онлайн.У мережі з'явилося відео успішних випробувань ракетного комплексу "Вільха" вітчизняного виробництва. Відповідний пост опублікував в Facebook президент Петро Порошенко, передають Патріоти України.

За його словами випробування довели, що Україна вже має зразки сучасного озброєння власного виробництва.
"Високоточні попадання ракет - це вагомий аргумент для стримування російського агресора", - додав він.
Вперше про проект "Вільха" Порошенко заявив 27 січня 2016 року у засіданні Ради національної безпеки і оборони України. Ракету розробляли інженери КБ "Луч".
Комплекс "Вільха" використовує керовану ракету калібру 300 мм, що запускається з бойової машини 9А52 реактивної системи залпового вогню "Смерч".
Залежно від завдань може застосовуватися для ураження як наземних, так і надводних цілей. Ймовірно, для ураження надводних цілей ракета потребує інфрачервоної або радіолокаційної голівки наведення.
Боєголовка "Вільхі" - осколково-фугасна або касетна вагою до 250 кілограмів. Вага самої ракети - 800-900 кілограмів.
Всі складові для виробництва "Вільхі" зроблені в Україні, включаючи нові системи управління, ракетне паливо, бойову частину. Одна з особливостей - система управління ракетою. Вона передбачає корекцію польоту ракети за рахунок імпульсних двигунів. Ракета буде здатна нести різні бойові частини в залежності від призначення.

"Успішні випробування ракетного комплексу "Вільха" довели, що Україна вже має зразки найсучаснішого озброєння власного виробництва.

Високоточні потрапляння ракет - це вагомий аргумент для стримування російського агресора", — Петро Порошенко (@poroshenko) у Twitter.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У мене немає жодних сумнівів, що позавчорашній підпал берлінського заводу – це справа рук російської агентури, - соціолог Ейдман

понеділок, 6 травень 2024, 23:33

"Криваве літо 2024-го? За даними Financial Times, Росія активізувала свої зусилля з підготовки саботажу, пожеж і атак на інфраструктуру в Європі", - пише російський соціолог-емігрант Ігор Ейдман у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та ...