"З цими пісеньками в нас щось вповзає, як у фільмі "Чужі", - відомий письменник про творчість Лободи

На думку Сингаївського, зараз українці переживають найскладніший етап: немає певного результату у війні, тому народ не розуміє, чого чекати.

Фото: Громадське радіо.Зараз в Україні найскладніший етап. Не маємо певного результату в війні, суспільство спантеличене. Про це в інтерв'ю журналу "Країна" розповів письменник і перекладач Сергій Сингаївський, передають Патріоти України.

"Суспільство не знає, що робити далі і ділиться щонайменше на дві частини. Ця фрагментація досягла великих масштабів. Наш вибір - між націоналізмом і універсалізмом. Останнє я розумію як орієнтацію на те, що закон однаковий для всіх. Має бути менше орієнтації на національну державу. Наші завдання на найближчі роки відомі. Треба зробити хоча б кілька кроків для подолання корупції. Маємо тиснути на владу. Війна триває, але у суспільстві таке враження, що все закінчилось. Не один раз ми однією ногою робили рішучий крок, а потім повертаємось назад" - сказав він. Письменник вважає, що перед агресією РФ Україна може вистояти за рахунок самоповаги, яка прокинулась.

"Росія може технічно атакувати нас через нашу легковірність, засоби масової інформації. Українці ж слухають Світлану Лободу. А з цими пісеньками в нас щось вповзає, як у фільмі "Чужі". Але ми не повинні зрадити загиблих, які є і ще, напевне, будуть. Старі люди казали, що під час Голодомору скіфські кургани (поховальні пам'ятники скіфського часу, з VII до ІІІ-ІІ ст. до нашої ери, в Придніпров'ї й Криму. - ред.) допомагали вижити: дощем із землі вимивало коштовні прикраси. Духи предків з'являлися й давали золото. Потім у "Торгзіні" за нього купували їжу. Нам допомагають встояти загиблі - тоді і зараз", - зазначив Сергій Сингаївський. За словами письменника, українцям треба більше вірити в себе, ширше дивитися на світ. Запозичувати позитивний досвід Кореї, Сингапуру, Чехії, Словаччини. Колись один знайомий по службі сказав: "Так ви ж без польоту люди, будете без нас порпатися в землі, як якісь словаки". А Словаччина зараз прекрасно почувається за рахунок промисловості, яку розвинула. Треба створити такі умови, аби люди хотіли сюди їхати, працювати, інвестувати", - пояснив він.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Польщі і Румунії проросійські сили готують антиукраїнські провокації: що відомо - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 5:00

23 квітня Сенат остаточно схвалив законодавчий пакет, який передбачає виділення майже 61 мільярда доларів додаткової військової та економічної допомоги Україні. Білий дім вже заявив, що готує для відправлення в Україну допомогу на 1 мільярд доларів. ...

В РФ горять заводи і НПЗ. Губернатор влаштував диверсію. Скоро за ним прийде ФСБ - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 2:35

В різних куточках Росії палає після масштабної атаки безпілотників України. Незважаючи на незадоволення з боку США Україна продовжує бити по нафтобазам і іншій критичній інфраструктурі ворога. Але цікаво інше – губернатор одного з регіонів зробив заяву...