"За законами воєнного часу": У Харкові націоналісти розгромили зйомки серіалу про НКВД (фото)

В серіалі знімаються російські актори, внесені в базу "Миротворця", зокрема Олександр Панкратов-Чорний, який потрапив у "Чистилище" після відвідин окупованого Донбасу і прославлення Путіна ще в 2014 році.

Фото: 057.ua.У Харкові активісти "Національного корпусу" розгромили декорації до серіалу про радянських детективів і влаштували бійку з поліцією, повідомляють Патріоти України з посиланням на сайт 057.ua.

Інцидент стався на території НТУ "ХПІ", де вже кілька тижнів проходять зйомки другого сезону військового детектива "За законами військового часу".

За сюжетом серіалу герої фільму - слідчі військової прокуратури Світлана Єлагіна (Катерина Климова) та Іван Рокотов (Євген Воловенко) займаються розплутуванням різних злочинів.

Зйомки радянського серіалу викликали у харківських активістів хвилю обурення. На їхню думку серіал пропагує радянські ідеї, прославляє "подвиги" співробітників НКВД, що винищували населення України.

Крім того, в серіалі знімаються російські актори, внесені в базу "Миротворця", зокрема Олександр Панкратов-Чорний, який потрапив у "Чистилище" після відвідин окупованого Донбасу і прославлення Путіна ще в 2014 році.

Активісти розвісили по знімальному майданчику фото із зображенням розстріляних українців працівниками НКВС і заморених голодом. Поліція намагалася перешкодити активістам, у результаті чого зав'язалася невелика бійка.

"Ми чекали реакції правоохоронних органів, зверталися до ректора ХПІ, з проханням сприяти в припиненні зйомок серіалу, який пропагує ворожу Україні ідеологію, але все - безрезультатно", - розповів активіст "НК" Стас Микуленко.

За його словами, після кількох спроб припинити зйомки, у представників НК, до складу якого входять і учасники бойових дій, які бачили в зоні АТО наслідки такої "пропаганди" та "ідеології" увірвався терпець.

"Зйомки, що прославляють НКВД, СРСР, "подарували" нам мільйони замучених і вбитих українців, і не відображають об'єктивність історичних подій, у нашому місті проводитися не будуть", - заявив Стас після інциденту на знімальному майданчику.

Незважаючи на зруйновані декорації ніяких заяв правоохоронцям представники знімальної групи не зробили.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Російські спецпризначенці самі забезпечили зброєю вбивць своїх співгромадян: Нападники на "Крокус Сіті Хол" стріляли по публіці із новітніх автоматів – ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:15

Нападники на підмосковний "Крокус Сіті Холл" стріляли по людях із нових штатних автоматів Збройних сил РФ. Про це йдеться у матеріалі видання "Важные истории". "Автомат АК-74, з якого нападники розстрілювали людей у «Крокусі» під Москвою, експортувався...

Зеленський готовий! Припинити удари по НПЗ росії в обмін на... Ця угода врятує Україну

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:05

Удари українських безпілотників по російських НПЗ виявилися більш дієвими, ніж захіні санкції. Але неочікувано для всіх на захист Росії виступили… США. Представники Штатів заявляють, нібито знищення російської нафтопереробної галузі негативно вплине на...