Закон, який торкнеться кожного: Українці будуть по-новому платити пеню за несплату ЖКП

Верховною Радою передбачена пеня в розмірі 0,01 (однієї сотої) відсотка за кожен день прострочення з дати, коли закінчився термін оплати.

Фото: Сегодня.З 1 січня 2019 року запроваджується пеня за кожний день прострочення оплати після дати, до якої повинні бути оплачені житлово-комунальні послуги. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Politeka.

У законі про житлово-комунальні послуги, який був прийнятий Верховною Радою 9 листопада, передбачена пеня з 1 січня 2019 року в розмірі 0,01 (однієї сотої) відсотка за кожен день прострочення з дати, коли закінчився термін оплати.
Нововведення стосується ситуації, коли оплата за послуги ЖКГ вчасно внесена до 20 числа місяця або на іншу дату. Таким чином, 100 днів прострочення - це 1% від суми заборгованості, тобто в рік максимальна сума пені становить 3,65%.
Законом про ЖКГ передбачено, що в разі заборгованості держави по субсидіях і пільгах пеня не нараховується. Також пеня не нараховується, якщо у людини є заборгованість по оплаті праці. Однак це має бути підтверджено документально.


Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...