Замість "Азову" - за ґрати: Росіянин отримав тюремний строк за спробу вступити в ряди добровольців АТО

Крім того, чоловіка звинувачують у розповсюдженні екстремістських інформаційних матеріалів, заборонених в Росії.

Фото: radiosvoboda.org.Челябінський суд Росії звинуватив місцевого жителя у спробі вступити до лав українського батальйону "Азов" і засудив його до трьох років і трьох місяців в'язниці. Про це повідомляє регіональне управління ФСБ, передають Патріоти України з посиланням на "Интерфакс-Россия".

Повідомляється, що житель міста Копейськ, ім'я якого не розголошується, буде відбувати покарання в колонії загального режиму.

За даними ФСБ, він "дотримувався ідеології націонал-соціалізму і виїжджав в листопаді 2014 року до України для участі в складі батальйону "Азов" у бойових діях у якості найманця".

Підсудний вирішив вступити до складу збройного формування з корисливих мотивів. Для цього в листопаді 2014 він приїхав на блокпост українських військовослужбовців в Маріуполі, де його зустріли представники полку "Азов" і відвезли в інше місце.

З'ясувавши, що підсудний не володіє необхідними бойовими навичками для участі у збройному конфлікті, йому відмовили у вступі до полку й доставили назад на той же блокпост, – повідомили представники суду.

Крім того, чоловіка звинувачують у поширенні екстремістських інформаційних матеріалів, поширення яких заборонено в Росії, які він нібито репостив влітку 2015 року на своїй сторінці в одній із соцмереж.

Суд визнав його винним у "замаху на участь в якості найманця у збройному конфлікті або військових діях", "публічних закликах до здійснення екстремістської діяльності" та "збудження ненависті або ворожнечі за ознаками національності".

Чи буде підсудний оскаржити вирок, поки не уточнюється.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Точаться запеклі бої: Окупанти можуть взяти Часів Яр у лещата, на фронті серйозні загрози, - експерти

понеділок, 29 квітень 2024, 5:58

Аналітики Інституту вивчення війни повідомили, що російські сили продовжують наступальні операції в районі Часового Яру Донецької області. Ворог може спробувати обійти місто й створити умови для оперативного оточення, передають Патріоти України. У ново...

Підривають ППО: ЗСУ готують “подарунок” на інавгурацію Путіна, - Снєгирьов

понеділок, 29 квітень 2024, 4:15

Краснодарський край Росії у ніч проти 27 квітня атакували безпілотники. Попередньо, удари було завдано по НПЗ "Словʼянськ-ЕКО", бітумному заводу, Ільському НПЗ і низці інших об'єктів. Після атаки на деяких об'єктах виникла пожежа. Також повідомляється ...