"Замість "бандерівської" святині - насипали дорогу": Поляки продовжують плюндрувати вже зруйнований пам'ятник УПА (фото)

Такий крок може спровокувати міжнародний скандал на тлі того, що українська сторона наполягає на відновленні пам'ятника.

Фото: ТСН.У польському селі Грушовічі як будматеріали для дороги використовували частини демонтованого пам'ятника воїнам Української повстанської армії (УПА). Про це розповів голова гміни Стубно, до якої зараховується село Грушовічі, Януш Слабіцкій в інтерв'ю виданню Na Temat, передають Патріоти України.

"Камені (залишки пам'ятника. - Ред.) були утилізовані. Вони тепер служать польській громаді. З них насипали дорогу. Я подумав, що бандерівці зроблять з цих каменів свою реліквію і національну святиню. Ось чому я вирішив цьому запобігти. Звичайно, це цинічно. В іншій ситуації я б повернув ці камені, але знаючи, куди все йде, було зроблено, як я сказав", - зазначив він.

При цьому Слабіцкого не турбує, що такий крок може спровокувати міжнародний скандал на тлі того, що українська сторона наполягає на відновленні пам'ятника.

"Вони з нашими пам'ятками роблять що хочуть. Скажу так: немає ні найменшого шансу на те, щоб цей пам'ятник був відновлений. Хіба що в тих краях зміниться влада. Вдруге ми такої дурниці не зробимо", - заявив староста.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ATACMS полетять по Кримському мосту - Тарас Березовець

субота, 27 квітень 2024, 0:30

"Щойно президент США Джо Байден встиг поставити підпис під документом про виділення Україні рекордної за обсягом допомоги - а виявилося, що фахівці з Пентагону вже розгорнули логістику, підготували і розподілили допомогу по складах у Німеччині й Польщі...

Чи це останній пакет допомоги від США? Чому ми маємо працювати з усіма заради України - Марина Данилюк-Ярмолаєва

субота, 27 квітень 2024, 0:15

"Міністр МЗС Дмитро Кулеба визнав, що в України немає плану Б на випадок перемоги Дональда Трампа на виборах президента США. Це досить недалекоглядно, з огляду на те, що колишній президент має упереджені погляди на Україну. А більш ніж половина республ...