Заступниця Гройсмана рішуче відкидує ультиматум Угорщини

Климпуш-Цинцадзе вказує, що закон про освіту є рамковим, а в подальших підзаконних актах буде опрацьовано план його імплементації.

Фото: УНІАН.Угорщина, блокуючи європейську і євроатлантичну інтеграцію України, тим самим обмежує права національних меншин. На цьому наголосила віце-прем’єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе за результатами зустрічі спільно з міністром освіти і науки України Лілією Гриневич з послами країн-членів при Раді ЄС у вівторок у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу, передають Патріоти України.

"Ми пояснили свою готовність до діалогу і наше неприйняття будь-яких ультимативних заяв з боку Угорщини. Вона, ставлячи пропозиції щодо блокування європейської і євроатлантичної інтеграції України, тим самим обмежує права угорської меншини в Україні", - наголосила український віце-прем’єр.

Адже, як зазначила вона, Україна рухається у напрямку своєї європейської і євроатлантичної інтеграції усією країною, з усіма громадянами, з усіма меншинами.

Віце-прем'єр підкреслила, що закон про освіту є рамковим законодавством, а в подальших підзаконних актах буде опрацьовано план його імплементації.

"І ми переконані, що в рамках цих планів імплементації ми зможемо відобразити усі ті домовленості, на які ми вже вийшли з нашими партнерами з Польщі, з Болгарії, на які, сподіваємося, ми вийдемо з румунською стороною", - зазначила Климпуш-Цинцадзе.

Як повідомлялося, через необгрунтовану критику мовної статті українського закону про освіту Угорщина заявила про намір блокувати європейську і навіть євроатлантичну інтеграцію України. Зокрема, НАТО не включив у свій порядок денний засідання Комісії Україна-НАТО, яке ініціювалося на 6 грудня.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Обдиралівка з електроосвітленням

субота, 18 травень 2024, 7:49

Відверто з болем. Якби мене хтось запитав, як життя-буття цієї весняної воєнної пори у центрі столиці, де мешкаю вже понад тридцять літ, то я би на це питання відповів словами героїв відеосюжетного анекдоту про хлопчика і його розважливого кота. Там м...

Заяви Кремля про взяття ЗСУ в "котел" у Часовому Яру – ІПСО на тлі візиту путіна в Китай

субота, 18 травень 2024, 7:15

Росіяни дійсно мають просування на Донеччині й Харківщині, але їхні заяви про успіхи – перебільшені. Російський диктатор володимир путін перебуває з візитом у КНР. За словами кремлівського речника Пєскова, він обов'язково обговорюватиме війну в Україні...