"Жодних змін у мовній статті освітнього закону не буде" - Парубій

Голова ВРУ зазначив, що ним було створено робочу групу, завдяки чому змогли вийти на компромісне формулювання норми.

Фото: Корупція інфо.Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій заявив, що жодних змін у мовну статтю закону про освіту не вноситимуть. Про це повідомляє прес-служба ВР, передають Патріоти України.

На конференції до Дня місцевого самоврядування на Львівщині Голова Верховної Ради Андрій Парубій наголосив, що жодних змін до сьомої статті Закону «Про освіту» вноситись не будуть. Про це він сказав, виступаючи на форумі. За його словами, положення сьомої статі стали предметом дискусії не лише в Україні, а й у міжнародному товаристві.

Голова Українського парламенту повідомив, що мав розмову з представниками Венеційської комісії, - «і було узгоджено, що сьома стаття Закону «Про освіту» змінюватись не буде». «Вона залишиться в ухваленій редакції», - наголосив він.

Голова Парламенту нагадав, що перед ухваленням Закону «Про освіту» відбувалися круглі столи, учасники яких не могли дійти спільної думки, «тому під час розгляду «Закону про освіту» ним було створено робочу групу, завдяки чому змогли вийти на компромісне формулювання, яке з одного боку, захищає мову національних меншин, а з іншого - робить обов’язковою умовою для всіх вивчення державної мови».

Голова Верховної Ради вважає, що для Верховної Ради нинішнього скликання питання національної ідентичності, історичної пам’яті стало одним із ключових завдань, у тому числі і для нього як Голови Парламенту. А.Парубій наголосив, що «коли ми говоримо про війну з Російською імперією, то розуміємо, що війна спочатку йде за розум і душі людей, а потім ідуть танки». «І якщо ми не зможемо здобути перемогу за серця і душі наших людей, нам буде дуже важко перемогти у війні міліарній», - підкреслив він.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 5 травня. З'їжте сирої цибулі. Кому не можна стригти волосся і нігті,

неділя, 5 травень 2024, 7:05

Православна церква України вшановує пам'ять великомучениці Ірини та ікони Богоматері "Невипивана чаша". За старим стилем у свято сьогодні вшановують євангеліста Луку, одного з 70 апостолів, учня апостола Павла. . 5 травня наші предки займалися посівам...

Нова РЕБ-технологія стане геймченджером на фронті: Українське підприємство обіцяє за місяць показати новітню зброю, проти якої не встоять навіть дрони з ШІ та найновітньою прошивкою

неділя, 5 травень 2024, 6:15

Репортаж видання dev.ua з полігону виробника РЕБ/РЕР систем Kvertus. «Спроможності нашого підприємства — від 5000 засобів щомісяця», — каже Сергій Скорик, комерційний директор підприємства Kvertus. Ці слова звучать під час виступу перед журналістам, як...