"Жизнь станет лучше, жить станет веселее": Кремль наказав провідним компаніям надсилати тільки хороші новини

Росіяни сподіваються підвищити таким чином імідж уряду.

Фото: Антикор.Кремль надіслав провідним російським компаніям інструкції з формування позитивного іміджу уряду. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на семисторінковий документ, який опинився в розпорядженні редакції, передають Патріоти України.

Як зазначається, документ, який був надісланий провідним 17 державним і 28 приватним компаніям, зокрема, "Роснефть", "Газпром", "Новатек", "Лукойл", "Сургутнафтогаз" тощо, закликає надсилати уряду інформацію для формування "стрічки позитивних новин", наприклад, створення нових робочих місць, об'єктів інфраструктури та досягнення науки, особливо тих, де була надана держпідтримка.

"Життя більшості співгромадян стало набагато спокійнішим, комфортнішим, цікавішим. Однак багато прикладів часто залишаються поза увагою ЗМІ. Перед нами стоїть завдання ретельно і творчо підійти до відбору таких інфоприводів і тем для подальших пропозицій ЗМІ", - йдеться у документі, який також визначає формат новин, зокрема, "життя налагоджується" і "було-стало", і термін їхнього відправлення.

Так, згідно з інструкціями, компанії повинні надсилати позитивні новини щотижня, в понеділок або найпізніше - в першій половині дня у вівторок, а сама інформація має подаватися у вигляді таблиці, додані події - виділені кольором. Окрім цього, компаніям потрібно вказувати контактну особу, яка може надати ЗМІ додаткові матеріали, повідомити знімальній групі, як дістатися до місця, оформити перепустки та акредитації.

Як вважають у Reuters, про цю ініціативу попросив перший заступник глави адміністрації президента РФ Сергій Кирієнко. Водночас в уряді прокоментувати нововведення відмовились, як і в п’яти найбільших компаній за ринковою капіталізацією.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

В РФ горять заводи і НПЗ. Губернатор влаштував диверсію. Скоро за ним прийде ФСБ - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 2:35

В різних куточках Росії палає після масштабної атаки безпілотників України. Незважаючи на незадоволення з боку США Україна продовжує бити по нафтобазам і іншій критичній інфраструктурі ворога. Але цікаво інше – губернатор одного з регіонів зробив заяву...

ATACMS полетять по Кримському мосту - Тарас Березовець

субота, 27 квітень 2024, 0:30

"Щойно президент США Джо Байден встиг поставити підпис під документом про виділення Україні рекордної за обсягом допомоги - а виявилося, що фахівці з Пентагону вже розгорнули логістику, підготували і розподілили допомогу по складах у Німеччині й Польщі...