"Зліпити із ЄС "нову Росію": Орбан скаржиться, що Брюссель не чує Будапешт та Варшаву

"Більша роль" для ультраправих урядів обох краї - це згортання демократичних інституцій на користь авторитаризму. А звідси посилення претензій до сусідніх країн, зростання ксенофобії, що спостерігається і наразі.

Фото: Reuters.Угорщина і Польща прагнуть розширити свій вплив в Європейському Союзі. Про це заявив угорський прем'єр-міністр Віктор Орбан на спільній прес-конференції зі своїм польським колегою Матеушем Моравецкім в Будапешті в середу, 3 січня. "Ми хочемо грати більш значну роль", - заявив Орбан, кажучи про місце в ЄС Угорщини і Польщі, у яких, на його думку, "є бачення майбутнього Європи", передають Патріоти України.

Моравецкій, в свою чергу, в ході свого першого закордонного візиту в 2018 році наголосив на великому значенні для Євросоюзу країн Вишеградської четвірки (Угорщина, Польща, Чехія і Словаччина). За його словами, ці держави готові сприяти економічному зростанню і підтримці стабільності всередині ЄС. На майбутньому обговоренні загальноєвропейського бюджету на наступні 7 років країни Вишеградської групи мають намір відстоювати єдину позицію, зазначив Моравецкій.
"Провал міграційної політики ЄС"
Прем'єри також торкнулися теми міграції, нагадавши, що Польща і Угорщина, як і інші країни Вишеградської четвірки, виступають проти квот на розподіл біженців всередині ЄС. Глава угорського уряду, зокрема, заявив про "провал" міграційної політики Брюсселя.
Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Міноборони РФ плаче від люті: Українські дрони влаштували "веселу ніч" у восьми областях Росії, - джерело

субота, 20 квітень 2024, 13:29

Безпілотники в ніч на 20 квітня атакували енергетичні об’єкти на території Російської Федерації. За даними джерел УНІАН, це була спільна операція Служби безпеки України, Головного управління розвідки Міноборони та Сил спеціальних операцій ЗСУ, передаю...

"Працюють занадто повільно": Міноборони Британії гальмує постачання озброєння для України - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 12:59

Міністерство оборони Великої Британії звинувачують у «повільній роботі» з невикористанням половини з £900 млн для України. Затримки означають, що лише £404 млн із коштів, пожертвуваних дев’ятьма країнами, було витрачено. Про це повідомляє The Guardian,...